вторник, 19 юли 2011 г.

приготовления и опит за извършване на престъпление

ГД БОПП

/Гражданско движение за борба с организираната политическа престъпност/





ДО:

ГЛАВЕН ПРОКУРОР НА Р БЪЛГАРИЯ

КОПИЕ:

НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ НА Р БЪЛГАРИЯ

ЗЕЛЕНАТА ФРАКЦИЯ В ЕП

КОМИСАРЯ ПО ПРАВОСЪДИЕ В ЕК

МИНИСТЕРСТВОТО НА ПРАВОСЪДИЕТО

ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ

МЕДИИ



ОТНОСНО: Сигнал за готвено престъпление от страна на г-н Бойко Борисов, министър председател и министъра на околната среда и водите г-жа Нона Караджова във връзка с узаконяване на тежко престъпление осъществено от близка фирма на червения олигарх Цеко Минев.



ГЛАВЕН ПРОКУРОР ВЕЛЧЕВ,



Уведомяваме Ви за приготовления и опит за извършване на престъпление от страна на министъра на околната среда и водите, г-жа Нона Караджова и министър председателя на България, г-н Бойко Борисов:

По време на концесията в НП Пирин, „Юлен” АД осъществява множество Обществено опасни деяния, които несъмнено увреждат установения с Конституцията правов ред:

http://forthenature.org/upload/documents/2011/07/Zakonna_li_e_ski-zona_Bansko.pdf - BG

http://forthenature.org/upload/documents/2011/07/Brief%20legal%20analysis%20of%20the%20Bansko%20ski%20zone_EN.pdf - ENG

Ще се спрем само на незаконното изсичане на 650 дка гора изключително държавна собственост в НП Пирин, защото след дълги години най - после МОСВ в лицето на Нона Караджова призна печалния факт. Това е тежко престъпление инкриминирано с чл. 235 от Наказателния кодекс на Р България, което е осъществявано безнаказано и с рецидив във времето. В същото време построяването на писти и съоръжения върху този терен извън концесията е нов вид тежко престъпление - самоуправство с осъществен Чл. 323 от същия НК.

Би следвало Министър Караджова веднага да уведоми прокуратурата за търсене на наказателна отговорност, както и едностранно да разтрогне нарушения от „Юлен” АД концесионен договор, и подири обезщетение в съда за нанесените вреди върху имуществото изключително държавна собственост.

Вместо да използва правомощията си вменени и със закон, Нона Караджова в съучастие с Бойко Борисов министър председател, Трайчо Трайков министър на икономиката, енергетиката и туризма, Росен Плевналиев министър на МРРБ и Свилен Нейков министър на спорта извършват явно приготовление за осъществяване на Чл. 294. Ал.1 от НК, с което целят извършителя на тежкото престъпление по чл 235 и Чл. 323 от НК, концесионера в НП Пирин, да избегне или да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване.

Други данни:

http://bg.time.mk/read/6d5594be76/0cdf0bd055/index.html

„Попитан за изразената от него позиция, икономическият министър Трайчо Трайков заяви пред "Дневник", че така, както са били представени ефектите, "никой не каза, че трябва да се събарят писти или да се закрие ски зоната. Всички казахме, че това звучи безумно и поискахме министър Караджова да предложи решение. Тя предлага да се предоговори концесията".

Цитат от изказване на Нона Караджова:

http://www.dennews.bg/news/2011/6/29/2578-yulen-zagrabilo-zashtiteni-zoni-na-pirin-za-ski-pistite

„Поради тази причина на оперативно заседание на Министерски съвет се реши да се предложат текстове в Закона за концесиите", обясни Караджова, цитирана от БГНЕС. Вероятно промените в Закона за концесиите ще бъдат с цел да се позволят промени в концесионните договори. Така държавата ще се опита да промени договора с "Юлен"”, за да узакони престъплението!

Уважаеми Главен Прокурор Велчев, не смятате ли че е вече време във Вашия мандат за пръв път, пък било то и за последен, да направите нещо за спазване на законността в България и да изпълните задълженията за които сте избран на поста Главен прокурор на Републиката?

Настояваме най - после да постъпите според закона, в противен случай ще Ви търсим отговорност по същия член в осъществяването на който обвиняваме Бойко Борисов, Нона Караджова, Трайко Трайков, Росен Плевналиев и Свилен Нейков – опит за прикриване на престъпници.

Прокурор Велчев, ако не се намесите адекватно ще сте виновен в завършването на подготвеното от МС престъпление, като вина ще носите и за съучастието в което ще влязат и всички народни представители участвали с гласуване за промяна на закона за концесиите с цел „Юлен” АД да избегне наказателно дирене.

Декларираме че сме отвратени от лицемерието на Бойко Борисов, МС и цялата структура на ГЕРБ, които предизборно обещаха търсене на наказателна отговорност от страна на престъпниците от Тройната коалиция и техните олигарси, а след вземането на властта неистово извършват престъпления с цел да угодят на същите олигарси заграбили България.

Декларираме че с всички сили ще търсим наказателна отговорност от страна на извършителите на тежки политически и икономически престъпления от страна на Организираната политическа престъпност /ОПП/ до възтържествуване на Правдата.



Дата

17 юли 2011 г.

С уважение:

Константин Дичев

ГД БОПП

Управление Природни Ресурси

Ул «Витоша»22 Нови пазар

П.к. 9900

E-mail kdichev@gmail.com

GSM: 0886 966 583


--

Няма коментари:

Публикуване на коментар

социални мрежи