четвъртък, 30 септември 2010 г.

Добре Дошли в Абсурдистан

Абсурдите на Пирин

(скъпи граждани на България, тези несъответствия са не просто думи и букви от законите, наредбите, сигналите, съобщенията, статиите, писмата и т.н. на някакви институции, организации и хора, а са предимно отзвук на крещящата българска душа, влюбена в Пирин планина)


Под най-светлите мраморни български върхове се намира най-тъмно построената ски зона в България.

В нея се позволява изсичането на ендемична гора за ски спускания, докато природощадящите форми на туризъм през зимата ски преходите и снегоходките, за които не е нужно да се сече гора, се забраняват и санкционират.

Да извършва това НП Пирин има воля и капацитет, но няма воля и няма капацитет да санкционира нарушителите с моторни шейни.

Офшорни фирми получават разрешение от държавата да изсекат почти 100 декара ендемични гори, а изсичат два пъти повече, за което вместо да ги санкционира министърът на околната среда и водите им разрешава да удвоят капацитета на лифтовете.

Бъндеришка поляна вече не е поляна, а Бъндеришки асфалтиран плац.

"Директорът" на НП не се отзовава на покана за откриване на екоцентър в село Влахи, но два дни по-късно открива в съседство хотел.

Никой от парковата дирекция не е ходил в продължение на една година на Тевно езеро, за да види и констатира строеж, удвояващ капацитета на намиращия се там заслон, което по принцип е забранено с подпис на министъра на околната среда и водите.

Според хотелиерите в Банско причината за излизане на река Глазне от коритото е в лошите диги, а не в намалената способност на почвите да задържат води, след като бяха изсечени горите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

социални мрежи