сряда, 7 юли 2010 г.

Поточник, от "по-точен" ли иде, или "головодник" ще излезе

Европейската комисия отхвърли предложените в цяла Европа забрана за използването цианид в минната дейност. Решението е било приветствано от минно-добивната промишленост.

Декларация от страна Янез Поточник Европейският комисар за околната среда заяви, че след задълбочен анализ, "Комисията счита, че една обща забрана на цианиди в минната дейност не е оправдано от екологична и здравна гледна точка на мнения".

Г-н Поточник добави, че една обща забрана на цианид употреба ще доведе до закриване на съществуващи мини, работещи в условия за сигурност, и ще има пагубен ефект върху заетостта.

Отхвърлянето на забраната е била приветствана от представители на индустрията, включително EMED Минно обществено Ltd, който е участвал в комисията формира да съветва Комисията от Европейската асоциация на минната промишленост.

2 коментара:

  1. Седя си на село и се дивя на разни мазни сходства и значения. Европейския парламент гласува резолция за забрана на ползване на цианиди в минното дело. Та се чудя "парламент" от "парле" ли му е корена или от "парлама".
    Седя и се чудя Евро министрите дето им викат комисионери, та от комисионни ли иде или що ли?

    ОтговорИзтриване
  2. Росен Алексов22 юли 2010 г. в 19:19

    Като чета горните редове и аз си мисляяяя....
    -Жална им майка на Пото/ч/цитееее...
    П.П. То на министри си попаднахме, ама и комисара не по-долу...

    ОтговорИзтриване

социални мрежи