сряда, 3 февруари 2010 г.

Малко гатанки от рода "познай кой го каза?"

"Вкарали сме гени за устойчивост на ... на тежки метали. Всичко това се отнася и за домати, ечемик, царевица, ябълка, лоза"
"Провеждаме тези опити, но липсата на средства ни пречи да проведем регулационните изследвания, свързани с риска за здравето и за околната среда."
"България се оказа между авангардните страни, спечелили проект на Световната организация по околната среда, т. нар. UNEP, проект, който беше свързан с разработването на национална програма за биобезопасност. Това беше първата част. Впоследствие спечелихме и програма за прилагане на националните рамки за биобезопасността, която се прилага в момента и е втората част от проекта."
На въпрос: В Европейския съюз все още е забранено производството на генетично модифицирани храни, докато България се готви да го въведе от 2004 г.
отговаря: "Не трябва хората, които работят в органичното земеделие, да говорят, че на нас друго земеделие не ни трябва. Това е кощунство, след като над 1 млрд. души по света са недохранени и около 15 - 20 млн. души всяка година умират от глад. Биотехнологиите могат да задоволяват нуждите на класическото и на органичното земеделие. И нека бъдещето да покаже кое ще се окаже по-конкурентоспособно и по-качествено."
"Ако създаването на един генноинженерен продукт струва например 100 хил. долара,
то регулаторните изследвания във връзка с риска за околната среда и здравето, струват 10 пъти повече."

Познайте кой дръпна предпазителя!


Е, познахте ли?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

социални мрежи