понеделник, 5 октомври 2009 г.

Цианидно бъдеще

Днес 05.10.2009 г., хора, които получават заплати от нашите данъци, за да гарантират чиста околна среда, ще направят прецедент. Повече от половин век в България не се използват цианиди за излужване на злато. Днес тези хора ще престъпят обществените интереси.



3 коментара:

  1. Май световната криза е и в моралната и духовната сфери, днес няма протести, всичко е заспало все едно не ни касае, и май е така, защото "в тая работа келепир няма". Ако това от снимките се случи, по справедливо ще е жертвите да са хора, а не животни - животните са невинни, те не вземат решения, от тях нищо не зависи. Виновни сме хората с вземането на решения и с пасивността си и нека си понесем последствията!
    Стоян Бешков

    ОтговорИзтриване
  2. Тягостно. Държавата България е превърната в бунище навсякъде където може да припари човешки крак. Битови и строителни отпадъци са натрупани по протежението на всеки път, всяка река, езеро, поляна, планина. Купчините боклуци са най-запомнящата се форма на природния и обществен релеф. В това се убедих докато пътувах с влак и автомобил надлъж и нашир през последните два месеца. Уверен съм, че не всички българи желаят да живеят сред отпадъците си, но явно тези, които не ги интересува качеството на средата им, доминират. При демокрацията управляват тези, които доминират. Защо тогава да се учудваме, че днешното правителство вместо да прочиства натрупаните за двайсет години отпадъци започва да трупа и токсични такива. Днес в Кърджали, утре в Челопеч и на други места. От държава бунище за боклуци, България се превръща в държава хранилище за опасни отпадъци. И така ще бъде, докато площадите не завикат "Червени токсини!" - щото "боклуци" вече е неадекватно - и не изринат управляващата каста заедно с купчините. Това ще стане, когато желаещите чистота започнат трайно да доминират, разбира се.

    ОтговорИзтриване
  3. Щеше да е по-малко неразбираемо, ако страната ни прибираше приходите от златните мини и разпределяше парите за болници и училища. Сега сме двойно ограбени: и откъм пари, и откъм природа.

    ОтговорИзтриване

социални мрежи