сряда, 31 март 2010 г.

В страната на ментетата


Кой плаща за да злепостави името на уважавани граждански организации от Варна?
*
Тази сутрин Варна осъмна с множество плакати, разлепени на нерегламентирани места, според които ПП Зелените, Обществен център за околна среда и устойчиво развитие и „Зелена Варна“ организират събитие за почистване на Морската градина и концерт на Васко Кръпката насрочени навръх Великден - 03.04.2010 г.

Ние, от гореспоменатите организаци категорично заявяваме, че НЕ участваме в организацията на така обявеното събитие.

Нашите организации подкрепят всяка инициатива по почистване и засаждане на нови дървета и цветя, но единствено когато това е съгласувано и с разрешението на собственика и поддържащия земята, в случая с Морската градина това са държавата и oбщина Варна.

За нарушението ще бъдат сигнализирани компетентните органи.

Очаквайте скоро повече информация по случая.


Мария Христова,
съпредседател на ПП Зелените-Варна

понеделник, 29 март 2010 г.

Parliament passes Bio-security Law

Parliament passes Bio-security Law

The Bio-security Law, the first legal arrangement on Genetically Modified Organisms was passed by the Turkish Grand National Assembly General Assembly, on Thursday.

Genetically altered plants and animals will not be produced. Those who illegally import genetically modified food or those who illegally produce them will be sent to prison.

Устойчивост къде си ти?

кликни заглавието
"Кланици от Кърджали редовно изхвърлят тонове кости на закритото сметище на Момчилград в разрез със закона. Преди седмица посред нощ близо тон кокали от крави са били изсипани на депото за строителни отпадъци по пътя за село Равен."


Май има хранителна база за брадати лешояди - или само на мен така ми се струва, а?
Или е по-природосъобразно, да бъдат изгаряни, или пък не?

неделя, 28 март 2010 г.

Corruption

Към Зелените, за Зелените


Вървял буда с учениците си из гората, ожаднели, видели изворче, хвърлили се учениците да пият вода, сбутали се и размътили водата. Започнали да се чудят какво да правят.
Буда обаче настоял да продължат пътя си. Учениците били много жадни, настоявали, молели да изчистят изворчето, буда бил непреклонен.
Когато след часове ходене достигнали следващото изворче, то също било кално. Тогава буда дал канчето на един от учениците си и му наредил да се върне и да вземе вода от предишното изворче.
Когато ученикът стигнал до него, изворчето било чисто, калта се била утаила...
Някои неща не стават с активност, с правене, трябва просто да ги оставиш да се случат. Трябва да им позволиш да се случат.
Как с правене бихте изчистили изворчето?

четвъртък, 25 март 2010 г.

Кръгла маса „БЪЛГАРИЯ – ЗОНА СВОБОДНА ОТ ГМО“

Кръгла маса „БЪЛГАРИЯ – ЗОНА СВОБОДНА ОТ ГМО“, 25.03.2010

ЗЕЛЕНИТЕ организират кръгла маса за обсъждане и планиране на гражданска законодателна инициатива за осигуряване на свободна от ГМО България и здравословна храна за нейните граждани.

След приемането на Закона за изменение и допълнение на Закона за ГМО са необходими последващи бързи и адекватни действия в посока контрол и санкциониране, както и неотложни промени в законите за храните, фуражите и посевния и посадъчен материал. Каним ви да сложим началото и на тези необходими инициативи.

Кръглата маса ще се проведе на 25.03.2010 в София, хотел „Св. София” , ул „Пиротска” №18, от 14 до 17 часа.

ПП ЗЕЛЕНИТЕ

За контакти:
Борислав Сандов – 0887 096 757
Христо Генев – 0889 41 89 26

сряда, 24 март 2010 г.

г-жа Манева с поведението си позволи да се урони авторитета на МОСВ

До

Премиера на НР България

Г-н Бойко Борисов

Председателя на 41-вото Народно събрание

Г-жа Цецка Цачева

Народните представители в 41-вото Народно събрание

Копие: всички медии



ОТВОРЕНО ПИСМО

Уважаеми г-н Борисов,

Уважаема г-жо Цачева,

Уважаеми дами и господа,

Искаме да изкажем публично благодарността си към Премиера г-н Бойко Борисов за това, че изслуша протестиращите и излезе с твърда позиция, че в България ГМО ще има само в лабораториите.

Благодарим на Председателя г-жа Цачева, която се нагърби с тежката задача да е гарант за изпълнението на това обещание, която изслуша всички „за” и „против” и взе предвид общественото мнение.

Благодарим на депутатите, които ни подкрепяха по време на кампанията, някои лично от свое име, а други от името на цялата партия или група. Имаше депутати от всички партии, без изключение. Благодарим на тези, които гласуваха за рестриктивен закон.

Считаме лично отговорна за проблемите с този закон г-жа Евдокия Манева – зам.-министър на околната среда и водите, която дори след публично изразената позиция на г-н Премиера и Правителството продължи да внася в Комисията на МОСВ, чрез представител на ГЕРБ, както е по процедура, предложения, които не водеха до обещаната забрана. Възползвайки се от изключително сложната и специфична материя, която затруднява дори най-големите експерти в тази област, тя правеше неясни предложения с двусмислени значения, придружени от „разходки” из редица членове на закона, които водеха навсякъде другаде, но не и до обещания резултат. Запитана пред цялата комисия дали гарантира, че новата преформулировка на чл. 79 води до същите резултати както стария чл. 79, тя каза „да”, а след това се оказа, че това не е вярно. Стигна се до абсурдната ситуация членовете на комисията да се доверяват на присъстващите в залата представители на НПО повече, отколкото на нейните твърдения. Опитите да се достигне до ясни текстове и недвусмислени формулировки бяха парирани от нейна страна с „Не може” и „Не сме съгласни”, без никакви обяснения защо. Това поведение предизвика силен смут и недоверие и изкара протестиращите отново на улицата. Считаме, че г-жа Манева с поведението си позволи да се урони авторитетът на МОСВ, вся недоверие към действията и намеренията дори на Правителството и Премиера. Считаме действията й от самото внасяне на проекта за промените в този Закон за опит да се прокара законово интересът на определени частни фирми, дори с цената на злепоставянето на управляващата партия ГЕРБ като цяло, Правителството и Премиера. За нас естествен завършек на всичките й действия би било решението на Премиера г-н Бойко Борисов да я освободи от заемания пост.

Необяснима остана причината, поради която министърът на околната среда и водите г-жа Нона Караджова защитава позицията на г-жа Манева, дори след като видя до какви резултати води. Считаме за политически цинизъм и висша форма на некомпетентност изказванията й в сутрешния блок „Здравей, България” на Нова телевизия на 19.03.2010, където тя се присмя на протестиращите, че „не се били сетили” да си поискат предпазна клауза срещу царевицата MON 810 и картофа Amfolra, и ги обвини, че са политически манипулирани. За информация на г-жа Караджова:

Първо, имаме дори петиция за задействането на предпазна клауза за MON 810, която се събира от миналата година (а картофът Amflora беше одобрен от Европейския съюз съвсем скоро). Ние до последно искахме дори временна забрана в чл. 82, докато влезе предпазната клауза в сила – която не получихме!

Второ, защо Вашето министерство не е задействало предпазни клаузи, което можеше да бъде направено дори на основание на действащия в момента Закон съгласно чл. 82 и чл. 75?

Считаме, че министър Караджова демонстрира удивителна некомпетентност и неинформираност по въпросите, свързани с работата в повереното й ведомство. Нека да даде обяснение защо кри от българската общественост прословутото писмо от ЕС и защо заблуждаваше всички, дори Министерски съвет, че има задействани наказателни процедури срещу България в тази връзка. Считаме, че г-жа Нона Караджова носи политическата отговорност за създалата се ситуация, че с действията си тя допринесе за загуба на всякакво доверие в работата на повереното й министерство, а с бездействието си допринесе за повторното излизане на протестиращите на улицата.

Нека Премиерът г-н Бойко Борисов реши как да постъпи с нея. За нас г-жа Караджова не притежава повече авторитета, нито се ползва с доверието ни, за да продължи да представлява Министерството на околната среда и водите.

23 март 2010 г.

гр. София
Инициативен граждански комитет

понеделник, 22 март 2010 г.

Граждани спасяват държавата от ТИМ!

Граждани спасяват държавата от ТИМ!



ВАС решава дали гражданите и гражданските организации имат интерес да оспорват прахосническите действия на властта, засягащи обществената собственост. ВАС даде ход на делото, заведено от гражданското сдружение СОПА и ПП ЗЕЛЕНИТЕ. Прокурорът по делото в своето становище заяви, че жалбата е неоснователна по всички точки. Решението по този казус е мерило за степента на демократичност и спазване на законите в България и възможността на гражданите да контролират безобразията на институциите.



Днес, 22 март 2010 г., Върховния административен съд (ВАС) даде ход по адм. дело №3463/2010 г., в което тричленен състав на съда ще преценява принципното положение дали гражданите и гражданските организации имат интерес да оспорват прахосническите действия на властта, засягащи обществената собственост. Гражданско сдружение СОПА и политическа партия ЗЕЛЕНИТЕ се осмелиха да обжалват в адм. дело № 2977 /2009 г. „необжалваемата” според Административен съд – Варна заповед, с която областният управител на Варна, след извършени десетки процедурни нарушения, е определил без търг и конкурс купувач на печално известните 122 дка земя от крайбрежната ивица и Морската градина на Варна. С актове за изключителна държавна собственост тази територия е непродаваема според закона и Конституцията, но независимо от това тя вече е продадена и се води собственост на „Холдинг Варна” АД, т.е. на ТИМ. Следващото подобно дело във ВАС е № 3296 /2010 г. и е насрочено за 12.04.2010 ВАС от 9 часа.



Тези съдебни дела са част от общите действия на всички граждански организации във Варна, ангажирали се с проблемите по ревизирането на тази сделка и с процедирането и одобряването на проекта за Общ устройствен план (ОУП) на Община Варна. По настояване на гражданските организации народният представител Иван Костов постави по време на парламентарния контрол на 19.03.2010 г. конкретни въпроси на министъра на МРРБ. Министър Плевнелиев се оказа неподготвен за тях и отговорът му, че за сделката „данни за съществени нарушения в процедурата няма”, прозвуча неаргументирано и цинично. Изключително неприемливо е от трибуната на Народното събрание да се твърди, че данни за нарушения няма и в същото време да не се дава отговор на въпроса „Какви основания биха могли да узаконят конкретните действия, посочени от гражданите като нарушения?“, а



ПОСОЧЕНИТЕ НАРУШЕНИЯ СА ДОСТАТЪЧНО ДРАСТИЧНИ:

· Несъобразяването при сделката с наличните актове за изключителна държавна собственост, което означава, че е продадена непродаваема според закона земя.

· Оценката на земята е извършена при неверни посочени изходни данни - при отсъствие на Подробен устройствен план /ПУП/, а в действителност ПУП има! По този начин оценката е многократно занижена и щетите за държавата са в особено голям, многомилионен размер. Това е основание по чл. 260 ал. 1 от Наказателния кодекс за лишаване на двете лицензирани оценителки от свобода до три години и прекратяване на правото им да упражняват тази дейност.

· За оценката на земята е използван неодобрен ОУП на Община Варна, изготвен в нарушение на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие и при очевиден конфликт на интереси от фирма, чийто едноличен собственик на капитала й е именно дружеството-инвеститор, успяло да закупи уж непродаваемите според закона 122 дка земя, а именно - „Холдинг Варна” АД, част от групировката ТИМ.





Крайно неправилно е и твърдението в отговора на министър Плевнелиев, че всички отговорности по процедирането и одобряването на ОУП на Община Варна били от компетенциите на Община Варна. Това говори за дълбоко непознаване на законовата уредба и в частност на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК), според който експерти на МРРБ приемат ОУП на черноморските общини, а крайният одобрителен акт е точно заповед на министъра на МРРБ.



Тази публично показана некомпетентност направи излишен отговора на следващия въпрос - „предприети ли са действия за завеждане на граждански иск пред компетентния български съд за защита на правото на държавна собственост”. Едва ли професионално неориентиран орган би могъл да обоснове правилно съдебен иск, за да защити държавния интерес. От друга страна този интерес би следвало напълно да съвпада с интереса на цялата заинтересована общественост по смисъла на Конвенцията, приета в Орхус, Дания, на 25-ти юни 1998 г. и отнасяща се до достъпа до информация, участието на обществеността в процеса на вземането на решения и достъпа до правосъдие по въпроси на околната среда, особено относно територията на паркове, градини и зелени площи за общо ползване, каквито са въпросите и за съдбата на Морската градина и проектът за ОУП на Варна.



Такава изява на министър Плевнелиев може да се приеме като акт на абдикиране от законовото му задължение да съдейства за решаването на проблемите и би било логично този акт да се документира с подаването и приемането на неговата ОСТАВКА.



След като гражданите и гражданските организации са посочили на институциите множество конкретни закононарушения и при сделката, и при процедирането на ОУП, неприемливо е прокуратурата повече от половин година да не е в състояние да установи и се произнесе какво е установила проверката на тези посочени им в прав текст нарушения, както и да отказва да се присъедини и съдейства на гражданските организации за водените от тях дела в Административен съд – Варна и Административен съд – София-град. Съдилищата от своя страна също отказват да признаят на гражданските организации правен интерес да водят съдебни дела срещу сделката и по този начин ограничават способностите на обществото да се бори резултатно с корупцията. Независимо от това по време на парламентарния контрол на 19.03.2010 г. се установи и прокуратурата би следвало да го вземе предвид, че МРРБ не е в състояние да предостави достоверна и качествена експертиза по случая, а също така ще е доста наивно да очаква експертите от МРРБ сами да констатират, че са погазили закона, да се разкаят за това и доброволно да се запътят към следствения арест.



Неприемливо е при наличните безспорни доказателства прокуратурата все още да си затваря очите за посочените актове на безстопанственост в особено големи размери. Освен това вече не само на юристите е ясно, че изключителната държавна собственост не може да се обявява за частна, дори и с решение на Министерски съвет, а още по-малко с акт на областния управител, както безпардонно е сторено с харизаната на ТИМ, т.е. продадената на „Холдинг Варна” без търг и на безценица 122 дка земя край морето на Варна. Интересен е фактът, че г-н Иван Костов в своето питане не засегна темата за съществуващите актове за изключителна държавна собственост от 2000 г., които са изготвени в мандата на ръководеното от него правителство.



Въпреки че варненската окръжна прокуратура не пожела да участва в споменатото адм. дело № 2977 /2009 г. на Админ. съд – Варна, дългоочакваният дебат по закононарушенията по сделката щеше да се състои в съдебната зала, ако този съд не беше изтълкувал повратно европейските норми и бе признал правния интерес, т.е правото на гражданските организации на достъп до правосъдие по въпроси, засягащи обществена собственост.



В тези трудни условия на 22 март в рамките на адм. дело № 3463 /2010 г във Върховния административен съд граждански организации защитават държавния интерес. Наистина, дело от такова естество е прецедент в България, но с оглед обществения интерес съдът би трябвало да приложи правилно понятието правен интерес на заинтересованата общественост по смисъла на Орхуската конвенция, както и съответните норми от европейското право.



В този случай гражданските организации и гражданите безспорно са заинтересована общественост, след като обект на спор е обществена собственост и още по-точно - изключителна държавна собственост. Не бива да се пренебрегва и фактът, че тази заинтересованост е документирана чрез публична подписка и широк медиен интерес. В този смисъл би било редно и Върховна административна прокуратура да изрази положително становище относно правния интерес на гражданските организации и отделно от това да се присъедини като страна по делото в защита на правовия ред и върховенството на закона. Вместо това прокурорът по делото обяви жалбата за неоснователна по всички точки.



Дали този път българският съд и българските институции ще съумеят да защитят гражданските права или европейското бъдеще на България отново ще зависи от съдействието на Европа или ще бъде постигнато след поредното размахване на пръст?



Сдружение за оптимизиране на правосъдието и администрацията – СОПА

Юлиян Чолаков



ОЦОСУР

арх. Калина Павлова

тел. 0899229006



ПП ЗЕЛЕНИТЕ

Мария Христова, тел. 0889306731

Александър Асенов, тел. 0898384029

Хранителните добавки или какво означават Е-тата

Kliknete na zaglavieto za da se otvori stranicata.

Но общо взето
Е-тата,
удължават живота на хранителните продукти,
и скъсяват живота на потребителя.

Ново биологично лого на ЕС

сряда, 17 март 2010 г.

Честит Сент Патрик на всички

Кликни заглавието за поздрава!

събота, 13 март 2010 г.

Кликни и чети

петък, 12 март 2010 г.

Циркът днес

СЪОБЩЕНИЕ ЗА МЕДИИТЕ


Уважаеми представители на медиите,


Можете ли да си спомните кога за последен път само в рамките на три месеца сте станали свидетели на пет граждански протести по един и същи повод? Със сигурност не е било скоро. В събота заедно ще намерим отговор на следните въпроси:

• Какво събра на едно място българските майки, еколози, пчелари, готвачи?
• Защо за пети пореден път само за три месеца има граждански протест срещу една и съща управленческа идея?
• Спази ли си премиерът Бойко Борисов обещанието, дадено пред българските майки, и да опази България от ГМО дори с цената на санкции?
• Защо предложените до този момент тексове в Закона не гарантират, че дори в зоната НАТУРА 2000 няма да има ГМО?
• Какви са прословутите ГМО-мартеници и има ли лек срещу „Монсантовски бяс”?

За да научите отговорите на тези въпроси, заповядайте на:

ПРОТЕСТ
“Родолюбци за чиста от ГМО България”.

13 март 2010 г., събота
11:00-13:00 часа
в градинката зад Народното събрание

Протестът се организира от инициативен комитет на родители и граждани и се подкрепя от редица неправителствени организации. С възрожденски и други традиционни български песни ще почетем нашата хубава и чиста земя. Ще закачим мартеници за здраве и плодородие – на дръвчетата, на граждани и на вас – представителите на четвъртата власт!

Въпреки обещанието на Бойко Борисов за “ГМО - само в лабораториите” ние продължаваме да протестираме, защото:

• В петък станахме свидетели на поредния фарс. Депутатите от ГЕРБ нарушиха закона за Народното събрание. Те гледаха един и същ законопроект едновременно в комисия, и в зала! От бързане да приемат един Закон, който не гарантира волята на народа – България, свободна от ГМО.
• В същото време от парламентарната трибуна Цецка Цачева заяви: Няма да ви спаси протакането, просто няма да ви спаси!



• в сегашния вариант Законопроектът за изменение и допълнение на Закона за генетично модифицираните организми позволява отглеждането на двата одобрени в ЕС ГМ-хибрида - царевицата МОN810 и картофа “Амфлора”, дори и в зоните от националната екологична мрежа Натура 2000. Настояваме управляващите незабавно да въведат предпазна клауза за забрана на посочените видове ГМО.

• в законопроекта отпада забраната за полеви опити с генетично модифицирани пшеница, лоза, маслодайна роза, тютюн, овошки и зеленчуци, съществуваща в досега действащия закон. Категорично настояваме тази забрана да се запази!

Категорично заявяваме, че няма да отстъпим от законното си право на чиста храна и природа, което е гарантирано и от Конституцията. Ако народните представители за пореден път откажат да се вслушат във волята на 80% от българския народ, ще се възползваме от всички предвидени в законите протестни действия.




Генетично модифицирани организми (ГМО): По дефиниция на Закона за ГМО и европейските директиви "генетично модифициран организъм" е организъм, включително микроорганизъм, в който генетичният материал е бил променен по начин, който не настъпва естествено при чифтосване и/или естествена рекомбинация. В това понятие не се включва човешкият организъм.

Законът за ГМО: Първият Закон за генетично модифицираните организми в България е приет през 2005 г. Дотогава почти няма регулация по отношение на освобождаване на ГМО в околната среда, прилага се само наредба, която не налага сериозни ограничения върху дейността. Законът бе рестриктивен, в сравнение с други подобни закони в ЕС. Новите промени в закона бяха приети на първо четене на 13-и януари 2010 г. Законопроектът бе приет с 89 гласа „за”; 36 гласа „против” и 1 „въздържал се”.

Цирк on-line

Протест: България свободна от ГМО


Включи се в текущите инициативи за България свободна от ГМО!

Общоевропейска петиция за мораториум върху ГМО

Необходимо е събирането на 1 милион подписа от граждани на ЕС!

Ако не желаете да ни хранят с ГМО-боклуци, ако не желаете да живеем сред природа, създадена в лаборатории, ако не желаете да тънем в мизерия, подпишете петицията до Европейската Комисия, в която искаме мораториум върху ГМО.

четвъртък, 11 март 2010 г.

GM FOOD: FACTS NOT CROPS. Sign the petition now!

GM FOOD: FACTS NOT CROPS

сряда, 10 март 2010 г.

Да бъдат незабавно прекратени правомощията на заместник-министър Манева.

ДО МЕДИИТЕ


Позиция на ПП ЗЕЛЕНИТЕ по предложените от Народното събрание текстове за второ четене на Закона за изменение и допълнение на Закона за ГМО



Евдокия Манева продължава да лъже народните представители и обществото





Предложеният на второ четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за ГМО позволява отглеждането на ГМО царевица “MON 810” и ГМО картоф „Amflora”. Предвиденото ограничение за полеви опити в зоните от националната екологична мрежа НАТУРА 2000 и буфер от 30 км около тях не включва забрана за разрешените за отглеждане в Европейския съюз ГМО. За пълно предотвратяване на възможността за отглеждането на тези ГМ хибриди е необходимо въвеждането на „предпазна клауза”. Такава процедура все още не е започнала, а освен това не съществува и механизъм за временен мораториум до влизането в сила на предпазната клауза. Измененията в Закона за ГМО в този им вид не предвиждат механизъм за ограничаване засаждането на гореспоменатите два ГМ хибрида и се дава възможност за генно замърсяване на цялата страна, включително защитените зони.



Всичко това напълно противоречи на досегашните обещания на ГЕРБ за България - свободна от ГМО, заявени от министър-председателя Бойко Борисов и председателя на 41вото Народното събрание г-жа Цецка Цачева. Това наподобява и несбъднатите обещания на ГЕРБ за спазване на основни човешки права и Конституцията на Република България с промените в Закона за електронните съобщения, приети през февруари тази година. Правителството на ГЕРБ не извърши и нужната информационна кампания по смисъла на протокола от Картахена за биологичната сигурност, както беше обещано на българските граждани. Аргументите на неправителствените и гражданските организации от Коалицията „България – свободна от ГМО” също бяха пренебрегнати.



Основните представители на МОСВ в лицето на министър Караджова и зам.-министър Манева не се ангажираха за пореден път със защитата на околната среда и общественото мнение. Министър Караджова тотално „абдикира” и не взе почти никакво участие по проблема, а зам.-министър Манева продължава да манипулира и да лъже открито като заяви, че 10 км. буфер около зоните на НАТУРА 2000 би имал същото значение, както 30 км. буфер и би покрил цялата територия на страната. Това не отговаря на истината, както е видно от приложените карти. Председателката на Народното събрание Цецка Цачева също продължава да разпространява споменатите неверни твърдения, което говори за очаквана промяна в законопроекта в пленарна зала.



Припомняме, че още в началото на месец февруари ПП Зелените поиска прекратяване правомощията на заместник-министър Евдокия Манева /http://www.zelenite.bg/2512/ заради откритата й защита на опасни за гражданите и околната среда технологии и организми, както и за манипулациите й по повод писмото от Европейската комисия, третиращо контрола върху ГМО в лабораторни условия. С невярното твърдение за 10 км. буфер около НАТУРА 2000 тя за пореден път поставя под съмнение обективността при вземане на решения в МОСВ и не дава никакви гаранции за въвеждането на предпазни клаузи за „MON 810” и „Amflora”, което е част от нейните компетенции.



Ето защо отново призоваваме народните представители и правителството на ГЕРБ според техните компетенции:

1. Да приемат текст в Закона за ГМО, който въвежда ясна забрана за отглеждането на ГМО в буфера от 30 км около защитените зони от Натура 2000;

2. Да обявят незабавно мораториум за отглеждане на ГМО царевица “MON 810” и ГМО картоф „Amflora, до въвеждането на предпазна клауза за тези два хибрида;

3. Да приемат текст в Закона за ГМО за определяне на максимален срок от 2 месеца за откриване на процедура за въвеждане на предпазна клауза за ГМО хибриди;

4. Да бъдат незабавно прекратени правомощията на заместник-министър Манева




За контакти:

Борислав Сандов – 0887 096757

Петко Ковачев – 0888420453





ПП ЗЕЛЕНИТЕ

The Planet Earth is getting smaller and smaller

The world's 438 nuclear reactors produce approximately 16% of the global electricity supply.
Uranium reserves represent 85 years of consumption.

неделя, 7 март 2010 г.

BONGO, KONGO, GONGO, PONGO

И рекоха людете - Нека има NGOs - non governmental organizations
И рекоха людете от бизнеса - Нека има BONGO,
И рекоха людете от корпорациите - Нека има KONGO,
И рекоха людете от правителствата - Нека има GONGO,
И рекоха людете от партиите - Нека има PONGO

И политиците ни са Путьовци, алчни Путьовци!

И политиците ни са Путьовци, драги съграждани, наслаждаващи се на поредната театрална постановка спретната от управляващите . Хайде сега да видим, оказва се, че всички политици в България знаят по нещо за своите опоненти, но го държат в ръкава си, за да го извадят като фокусници, ако се наложи.
Кликни заглавието за целия текст.

събота, 6 март 2010 г.

петък, 5 март 2010 г.

Злато, две картинки


социални мрежи